Integritetspolicy

Policy för behandling av personuppgifter

1. Allmänna bestämmelser
Denna policy för behandling av personuppgifter har upprättats i enlighet med kraven i den federala lagen av den 27 juli 2006. Nr 152-ФЗ "Om personuppgifter" (hädanefter - lagen om personuppgifter) och bestämmer förfarandet för behandling av personuppgifter och åtgärder för att säkerställa säkerheten för de personuppgifter som tas Corporation Trust (nedan kallad operatören).
1.1. Operatören sätter som sitt viktigaste mål och villkor för genomförandet av sin verksamhet iakttagandet av mänskliga och medborgerliga rättigheter och friheter när de behandlar deras personuppgifter, inklusive skyddet av rättigheterna till privatliv, personliga och familjehemligheter.
1.2. Denna operatörs policy för behandling av personuppgifter (nedan - policyn) gäller all information som operatören kan få om besökare på webbplatsen. https://prodaiteego.ru.
2. Grundläggande begrepp som används i policyn
2.1. Automatiserad behandling av personuppgifter - behandling av personuppgifter med hjälp av datorteknik.
2.2. Blockering av personuppgifter är en tillfällig avstängning av behandlingen av personuppgifter (såvida inte behandlingen är nödvändig för att klargöra personuppgifter).
2.3. Webbplats - en uppsättning grafik- och informationsmaterial, samt datorprogram och databaser som säkerställer deras tillgänglighet på Internet vid en nätverksadress https://prodaiteego.ru.
2.4. Informationssystem för personuppgifter - en uppsättning personuppgifter som finns i databaser och informationsteknik och tekniska medel som säkerställer att de behandlas.
2.5. Avpersonalisering av personuppgifter - åtgärder, vilket gör det omöjligt att avgöra, utan att använda ytterligare information, tillhörigheten av personuppgifter till en specifik användare eller annat personligt personligt ämne.
2.6. Behandling av personuppgifter - varje åtgärd (operation) eller en uppsättning åtgärder (operationer) som utförs med hjälp av automatiseringsverktyg eller utan att använda sådana verktyg med personuppgifter, inklusive insamling, inspelning, systematisering, ackumulering, lagring, förtydligande (uppdatering, ändring), utvinning , användning, överföring (distribution, tillhandahållande, åtkomst), avpersonalisering, blockering, radering, förstörelse av personuppgifter.
2.7. Operatör - ett statligt organ, kommunalt organ, juridisk enhet eller individ, oberoende eller tillsammans med andra personer som organiserar och (eller) utför behandling av personuppgifter, samt bestämmer syftet med behandling av personuppgifter, sammansättning av personuppgifter till behandlas, åtgärder (operationer) utförs med personuppgifter.
2.8. Personuppgifter - all information som direkt eller indirekt rör en specifik eller identifierbar webbplatsanvändare https://prodaiteego.ru.
2.9. Personuppgifter som är tillåtna av föremålet för personuppgifter för spridning - personuppgifter, åtkomst av ett obegränsat antal personer som tillhandahålls av föremålet för personuppgifter genom att ge samtycke till behandlingen av personuppgifter som är tillåtet av föremålet för personuppgifter för spridning på det sätt som föreskrivs i lagen om personuppgifter (nedan - personuppgifter tillåtna för distribution).
2.10. Användare - alla webbplatsbesökare https://prodaiteego.ru.
2.11. Tillhandahållande av personuppgifter - åtgärder som syftar till att lämna ut personuppgifter till en viss person eller en viss krets av personer.
2.12. Spridning av personuppgifter - alla åtgärder som syftar till att lämna ut personuppgifter till en obegränsad personkrets (överföring av personuppgifter) eller bekanta sig med ett obegränsat antal personers personuppgifter, inklusive avslöjande av personuppgifter i media, publicering på informations- och telekommunikationsnät eller tillhandahålla åtkomst till personuppgifter på något annat sätt.
2.13. Gränsöverskridande överföring av personuppgifter - överföring av personuppgifter till en utländsk stats territorium till en utländsk stats myndighet, till en utländsk person eller utländsk juridisk enhet.
2.14. Förstörelse av personuppgifter - alla åtgärder som leder till att personuppgifter förstörs oåterkalleligt med omöjligheten att ytterligare återställa innehållet i personuppgifterna i personuppgiftsinformationssystemet och (eller) väsentliga bärare av personuppgifter förstörs.
3. Operatörens grundläggande rättigheter och skyldigheter
3.1. Operatören har rätt:
- ta emot pålitlig information från ämnet personuppgifter och / eller dokument som innehåller personuppgifter,
- om föremålet för personuppgifter drar tillbaka sitt samtycke till behandlingen av personuppgifter, har operatören rätt att fortsätta behandlingen av personuppgifter utan medgivande från föremålet för personuppgifter om det finns skäl som anges i lagen om personuppgifter;
- självständigt bestämma sammansättningen och förteckningen över åtgärder som är nödvändiga och tillräckliga för att säkerställa fullgörandet av skyldigheterna som anges i lagen om personuppgifter och lagstadgade rättsakter som antagits i enlighet med den, om inte annat anges i lagen om personuppgifter eller andra federala lagar.
3.2. Operatören är skyldig att:
- förse ämnet med personuppgifter, på hans begäran, med information om behandlingen av hans personuppgifter,
- organisera behandlingen av personuppgifter på det sätt som föreskrivs i Ryska federationens nuvarande lagstiftning;
- svara på förfrågningar och förfrågningar från personer med personuppgifter och deras juridiska representanter i enlighet med kraven i lagen om personuppgifter;
- informera det auktoriserade organet för att skydda personuppgifternas rättigheter på begäran av detta organ om nödvändig information inom 30 dagar från dagen för mottagandet av en sådan begäran,
- publicera eller på annat sätt tillhandahålla obegränsad tillgång till denna policy i samband med behandling av personuppgifter;
- vidta lagliga, organisatoriska och tekniska åtgärder för att skydda personuppgifter från obehörig eller oavsiktlig åtkomst till dem, förstörelse, ändring, blockering, kopiering, tillhandahållande, distribution av personuppgifter, samt från andra olagliga handlingar i samband med personuppgifter,
- stoppa överföringen (distribution, tillhandahållande, åtkomst) av personuppgifter, stoppa behandlingen och förstöra personuppgifter på det sätt och i fall som föreskrivs i lagen om personuppgifter;
- utföra andra uppgifter som föreskrivs i lagen om personuppgifter.
4. Grundläggande rättigheter och skyldigheter för personer med personuppgifter
4.1. Personer med personuppgifter har rätt att:
- att få information om behandlingen av hans personuppgifter, med undantag för fall som föreskrivs i federala lagar. Informationen tillhandahålls föremålet för personuppgifter av operatören i en tillgänglig form och den bör inte innehålla personuppgifter som rör andra personuppgifter, såvida det inte finns juridiska skäl för att lämna ut sådana personuppgifter. Listan över information och förfarandet för att få den fastställs i lagen om personuppgifter.
- kräva att operatören klargör sina personuppgifter, blockerar eller förstör dem om personuppgifterna är ofullständiga, föråldrade, felaktiga, olagligt erhållna eller inte nödvändiga för det angivna syftet med behandlingen, samt vidta åtgärder som tillhandahålls i lag för att skydda deras rättigheter;
- lägga fram ett villkor för förhandsgodkännande vid behandling av personuppgifter för att marknadsföra varor, arbeten och tjänster på marknaden,
- att återkalla samtycke till behandling av personuppgifter,
- att överklaga till det auktoriserade organet för att skydda rättigheterna för personer som är personuppgifter eller i domstol om operatörens olagliga handlingar eller passivitet vid behandling av hans personuppgifter;
- att utöva andra rättigheter som anges i Ryska federationens lagstiftning.
4.2. Personuppgifter är skyldiga att:
- förse operatören med tillförlitliga uppgifter om dig själv;
- informera operatören om förtydligandet (uppdatering, ändring) av deras personuppgifter.
4.3. Personer som har överfört felaktig information om sig själva till operatören, eller information om ett annat ämne för personuppgifter utan dennes medgivande, är ansvariga i enlighet med Ryska federationens lagstiftning.
5. Operatören kan behandla följande personuppgifter om användaren
5.1. Fullständiga namn.
5.2. Telefonnummer.
5.3. Foton.
5.4. Webbplatsen samlar också in och behandlar anonymiserad information om besökare (inklusive cookies) med hjälp av internetstatistiktjänster (Yandex Metrica och Google Analytics och andra).
5.5. Ovanstående uppgifter nedan i texten till policyn förenas av det allmänna begreppet personuppgifter.
5.6. Behandlingen av speciella kategorier av personuppgifter som rör ras, nationalitet, politiska åsikter, religiösa eller filosofiska övertygelser, intimt liv utförs inte av operatören.
5.7. Behandlingen av personuppgifter som är tillåtna för distribution bland de särskilda kategorierna av personuppgifter som anges i del 1 i art. 10 i lagen om personuppgifter är tillåtet om förbuden och villkoren enligt art. 10.1 i lagen om personuppgifter.
5.8. Användarens samtycke till behandling av personuppgifter som är tillåtna för distribution upprättas separat från andra samtycken till behandlingen av hans personuppgifter. I detta fall gäller villkoren för särskilt Art. 10.1 i lagen om personuppgifter. Kraven på innehållet i sådant samtycke fastställs av det auktoriserade organet för att skydda personers personers rättigheter.
5.8.1 Samtycke till behandling av personuppgifter som är tillåtna för distribution, tillhandahåller användaren direkt till operatören.
5.8.2 Operatören är skyldig att senast tre arbetsdagar från mottagandet av användarens specificerade samtycke offentliggöra information om behandlingsvillkoren, om förekomsten av förbud och villkor för behandling av personuppgifter av en obegränsat antal personer tillåtna för spridning.
5.8.3 Överföringen (distribution, tillhandahållande, åtkomst) av personuppgifter som är tillåten av föremålet för personuppgifter för distribution måste stoppas när som helst på begäran av föremålet för personuppgifter. Detta krav bör innehålla efternamn, förnamn, patronym (om någon), kontaktinformation (telefonnummer, e-postadress eller postadress) för ämnet för personuppgifter, samt en lista över personuppgifter, vars behandling måste avslutas. De personuppgifter som anges i detta krav kan endast behandlas av den operatör till vilken den skickas.
5.8.4 Samtycke till behandling av personuppgifter som är tillåtna för distribution avslutas från det ögonblick som operatören får den begäran som anges i avsnitt 5.8.3 i denna policy i förhållande till behandlingen av personuppgifter.
6. Principer för behandling av personuppgifter
6.1. Behandlingen av personuppgifter sker på en laglig och rättvis grund.
6.2. Behandlingen av personuppgifter är begränsad till att uppnå specifika, förutbestämda och legitima syften. Det är inte tillåtet att behandla personuppgifter som är oförenliga med syftet att samla in personuppgifter.
6.3. Det är inte tillåtet att kombinera databaser som innehåller personuppgifter, vars behandling utförs för ändamål som är oförenliga med varandra.
6.4. Endast personuppgifter som uppfyller syftet med behandlingen är föremål för behandling.
6.5. Innehållet och volymen på de behandlade personuppgifterna motsvarar de angivna syftena med behandlingen. Redundans av de behandlade personuppgifterna i förhållande till de angivna syftena med behandlingen är inte tillåten.
6.6. När personuppgifter behandlas säkerställs personuppgifternas noggrannhet, deras tillräcklighet och, om nödvändigt, relevans i förhållande till syftet med behandling av personuppgifter. Operatören vidtar nödvändiga åtgärder och / eller säkerställer att de antas för att ta bort eller förtydliga ofullständiga eller felaktiga uppgifter.
6.7. Lagring av personuppgifter sker i en form som gör det möjligt att bestämma ämnet för personuppgifter, inte längre än syftet med behandlingen av personuppgifter kräver, om lagringstiden för personuppgifter inte är fastställd av federal lag, ett avtal som föremål för personuppgifter är en part, förmånstagare eller garant. De behandlade personuppgifterna förstörs eller depersonaliseras vid uppnåendet av behandlingsmålen eller i fall av förlusten av behovet av att uppnå dessa mål, såvida inte annat anges i federal lag.
7. Syften med behandling av personuppgifter
7.1. Syftet med behandlingen av användarens personuppgifter:
ingående, genomförande och uppsägning av civila kontrakt;
ge användaren tillgång till tjänster, information och / eller material som finns på webbplatsen https://prodaiteego.ru.
7.2. Operatören har också rätt att skicka användaraviseringar om nya produkter och tjänster, specialerbjudanden och olika evenemang. Användaren kan alltid vägra att ta emot informationsmeddelanden genom att skicka ett e-postmeddelande till operatören 4093444@mail.ru märkt "Ansvarsfriskrivning om meddelanden om nya produkter och tjänster och specialerbjudanden."
7.3. Anonyma användardata som samlats in med hjälp av internetstatistiktjänster används för att samla information om användarnas åtgärder på webbplatsen, förbättra webbplatsens kvalitet och dess innehåll.
8. Rättslig grund för behandling av personuppgifter
8.1. De juridiska skälen för Operatörens behandling av personuppgifter är:
lista de regler som reglerar förhållandet associerat med dina aktiviteter, till exempel om dina aktiviteter är relaterade till informationsteknik, särskilt med skapandet av webbplatser, kan du här ange den federala lagen "Information, informationsteknik och informationskydd" daterad 27.07.2006 N 149-FZ;
lagstadgade handlingar från operatören;
avtal som ingåtts mellan operatören och föremålet för personuppgifter;
- federala lagar, andra regler inom skyddet av personuppgifter;
- Användarens samtycke till behandlingen av deras personuppgifter, till behandlingen av personuppgifter som är tillåtna för distribution.
8.2. Operatören behandlar endast användarens personuppgifter om de fylls i och / eller skickas av användaren självständigt via specialformulär på webbplatsen https://prodaiteego.ru eller skickas till operatören via e-post. Genom att fylla i lämpliga formulär och / eller skicka sina personuppgifter till operatören godkänner användaren denna policy.
8.3. Operatören bearbetar anonymiserad data om användaren om det är tillåtet i inställningarna i användarens webbläsare (lagring av kakor och användning av JavaScript-teknik är aktiverat).
8.4. Ämnet för personuppgifter bestämmer självständigt om tillhandahållandet av hans personuppgifter och ger sitt samtycke fritt, av egen fri vilja och i hans intresse.
9. Villkor för behandling av personuppgifter
9.1. Behandlingen av personuppgifter sker med samtycke från föremålen för personuppgifter till behandlingen av hans personuppgifter.
9.2. Behandlingen av personuppgifter är nödvändig för att uppnå de mål som föreskrivs i ett internationellt fördrag från Ryska federationen eller enligt lag, för att genomföra de funktioner, befogenheter och skyldigheter som lagstiftningen i Ryska federationen ålägger operatören.
9.3. Behandlingen av personuppgifter är nödvändig för rättsväsendet, verkställigheten av en rättslig handling, en handling från ett annat organ eller en tjänsteman, med förbehåll för verkställighet i enlighet med Ryska federationens lagstiftning om verkställighetsförfaranden.
9.4. Behandlingen av personuppgifter är nödvändig för genomförandet av ett avtal, som ämnet för personuppgifterna är en part eller förmånstagare eller garant, samt för att ingå ett avtal på initiativ av föremålet för personuppgifter eller ett avtal enligt vilket föremålet för personuppgifter är mottagaren eller garantin.
9.5. Behandlingen av personuppgifter är nödvändig för att utöva operatörens eller tredje parts rättigheter och legitima intressen, eller för att uppnå socialt betydande mål, förutsatt att detta inte kränker personens personers rättigheter och friheter.
9.6. Behandlingen av personuppgifter utförs, åtkomst till ett obegränsat antal personer som tillhandahålls av ämnet personuppgifter eller på hans begäran (nedan - offentligt tillgängliga personuppgifter).
9.7. Behandlingen av personuppgifter utförs, med förbehåll för offentliggörande eller obligatoriskt utlämnande i enlighet med federal lag.
10. Förfarandet för insamling, lagring, överföring och andra typer av behandling av personuppgifter
Säkerheten för personuppgifter som behandlas av operatören säkerställs genom genomförandet av lagliga, organisatoriska och tekniska åtgärder som är nödvändiga för att helt uppfylla kraven i gällande lagstiftning inom området för personuppgiftsskydd.
10.1. Operatören säkerställer säkerheten för personuppgifter och vidtar alla möjliga åtgärder för att utesluta åtkomst till obehöriga personers personuppgifter.
10.2. Användarens personuppgifter kommer aldrig, under några omständigheter, att överföras till tredje part, förutom i fall relaterade till genomförandet av gällande lagstiftning eller om föremålet för personuppgifter har gett samtycke till operatören att överföra data till en tredje part för att fullgöra sina skyldigheter enligt ett civilt kontrakt.
10.3. Vid avslöjande av felaktigheter i personuppgifter kan användaren uppdatera dem oberoende genom att skicka ett meddelande till operatören till operatörens e-postadress. 4093444@mail.ru märkt "Uppdatering av personuppgifter".
10.4. Perioden för behandling av personuppgifter bestäms av uppnåendet av de syften för vilka personuppgifterna samlades in, såvida inte en annan period föreskrivs i avtalet eller gällande lagstiftning.
Användaren kan när som helst återkalla sitt samtycke till behandlingen av personuppgifter genom att skicka ett meddelande till operatören via e-post till operatörens e-postadress. 4093444@mail.ru märkt "Återkallande av samtycke till behandling av personuppgifter."
10.5. All information som samlas in av tjänster från tredje part, inklusive betalningssystem, kommunikationsfaciliteter och andra tjänsteleverantörer, lagras och behandlas av de angivna personerna (operatörer) i enlighet med deras användaravtal och sekretesspolicy. Ämnet för personuppgifter och / eller användaren är skyldig att självständigt bekanta sig med dessa dokument i rätt tid. Operatören är inte ansvarig för åtgärder från tredje part, inklusive de tjänsteleverantörer som anges i denna klausul.
10.6 De förbud som fastställts av föremålet för personuppgifter vid överföringen (förutom att tillhandahålla åtkomst), liksom på behandlings- eller behandlingsvillkoren (förutom att få tillgång) av personuppgifter som är tillåtna för spridning gäller inte vid behandling av personuppgifter i staten, allmänna och andra allmänna intressen som bestäms av lagen RF.
10.7. Vid behandling av personuppgifter säkerställer operatören sekretessen för personuppgifter.
10.8 Operatören lagrar personuppgifter i en form som gör det möjligt att fastställa ämnet för personuppgifter inte längre än syftet med behandling av personuppgifter kräver, såvida inte lagringsperioden för personuppgifter fastställs i federal lag, ett avtal som ämnet för personuppgifter är part, mottagare eller garant.
10.9. Ett villkor för att avsluta behandlingen av personuppgifter kan vara att uppnå syftet med behandlingen av personuppgifter, utgången av samtycke från föremål för personuppgifter eller återkallande av samtycke av föremål för personuppgifter, samt identifiering av olagligt behandling av personuppgifter.
11. Lista över åtgärder som utförts av operatören med mottagna personuppgifter
11.1. Operatören samlar in, registrerar, systematiserar, ackumulerar, lagrar, klargör (uppdaterar, ändrar), extraherar, använder, överför (distribuerar, tillhandahåller, får åtkomst), avpersonaliserar, blockerar, tar bort och förstör personuppgifter.
11.2. Operatören utför automatiserad behandling av personuppgifter med mottagande och / eller överföring av den information som mottas via informations- och telekommunikationsnät eller utan den.
12. Gränsöverskridande överföring av personuppgifter
12.1. Innan den gränsöverskridande överföringen av personuppgifter påbörjas är operatören skyldig att se till att den utländska staten, till vars territorium den ska överföra personuppgifter, ger ett tillförlitligt skydd för personers personers rättigheter.
12.2. Gränsöverskridande överföring av personuppgifter på utländska staters territorium som inte uppfyller ovanstående krav kan endast utföras om det finns ett skriftligt samtycke från ämnet personuppgifter för gränsöverskridande överföring av hans personuppgifter och / eller genomförande av ett avtal som föremål för personuppgifter är part i.
13. Sekretess för personuppgifter
Operatören och andra personer som har fått tillgång till personuppgifter är skyldiga att inte lämna ut till tredje part och inte distribuera personuppgifter utan medgivande från föremålet för personuppgifter, såvida inte annat anges i federal lag.
14. Slutbestämmelser
14.1. Användaren kan få alla förtydliganden i frågor av intresse för behandlingen av sina personuppgifter genom att kontakta operatören via e-post 4093444@mail.ru.
14.2. Detta dokument återspeglar alla ändringar i operatörens policy för behandling av personuppgifter. Policyn är giltig på obestämd tid tills den ersätts av en ny version.
14.3. Den nuvarande versionen av policyn är fritt tillgänglig på Internet på https://prodaiteego.ru/privacy-policy.
sv_SESwedish